Frihamnsförordningen

Karlstads Segelsällskap är medlem i Frihamnsförordningen.

Båtar som är med i ordningen ska föra FH-vimpel. Vimpeln förnyas årligen. FH-märket ska placeras synligt på båten. Kvitto på betald båtplats i hemmahamnen ska kunna visas upp vid kontroll.

Vem kan använda sig av frihamnsordningen?
Båtar som är med i ordningen kan ”avgiftsfritt” vara gäster i upp till tre dygn i respektive medlemshamn. För ytterligare övernattning erläggs normal hamnavgift. Ordningen omfattar endast båtar som har betalat plats i hemmahamnen och som för FH-vimpel eler märke. Märket finns att hämta på kansliet.

När kan man använda frihamnsordningen?
Frihamnsordningen kan användas vid semestersegling och ska inte användas som ”parkeringsplats”. För att undvika missförstånd ska hamnchefen underrättas om båten lämnas i mer än ett dygn. Hamnchefen avgör om hamnavgift ska erläggas eller ej. Om en båtägare överlåter sin båt till en person som inte är med i ordningen förpliktar sig den gamle ägaren att avlägsna FH-märket på båten senast på överlåtelsedagen.

Länk till Frihavnsordningen.

Uppdaterad: 2017-05-09 21:16