Hoppa till sidans innehåll

Miljö


Följande information och regler är hämtade ur KSS styrande dokument "Information och regler" där komplett information kan inhämtas.

 

Miljö
 
KSS miljöpolicy har som övergripande mål att verksamheten bedrivs och utvecklas i en hållbar, naturvänlig, miljöanpassad och resurssnål riktning. Inriktningen är att medlemmarna själva så långt som möjligt tar hand om sina sopor.
Sopcontainer
Den container som finns placerad inom området är avsedd för brännbart verksamhetsavfall
Farligt avfall
Kanikenäshamnen har ingen egen hantering av glas-, metall- eller miljöfarligt avfall såsom oljor, färger, glykol och batterier m.m. Medlemmarna hänvisas till kommunens återvinningscentraler, där bättre möjligheter finns att ta hand om avfallet.
Rengöring av båtbottnar
I anslutning till kranplan finns sedan 2013 en tvättplats (spolplatta) för rengöring av båtbottnar. Två båtar kan samtidigt använda utrustningen som består av högtryckstvättar och borstar (två av varje). Vid upptagning ska alla båtbottnar rengöras. Spolvattnet leds via en trekammarbrunn till en reningsanläggning där vattnet passerar en filteranläggning innan det släpps ut i sjön. Reningsanläggningen kan skadas om olja kommer in i systemet. Av den anledningen är det inte tillåtet att tvätta bilar på spolplattan.

 

Latrintömning
Karlstads kommun har en sugstation för tömning av toatankar belägen längst ut på Kanikenäsudden. 
Uppdaterad: 11 SEP 2018 11:06 Skribent: Thomas Gustafsson

 

   KSS på facebook  
   Parasegling på facebook  

   Forum 

 

 Väderprognoser

  Vinduppgifter i realtid

 Vattenstånd i Vänern

Annonser

Postadress:
Karlstads Segelsällskap - Segling
Kanikenäset 31
65226 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054219660
E-post: This is a mailto link

Se all info