Hoppa till sidans innehåll

Sjösättning/Upptagning


Sjösättningstider våren 2017

 

Följande information och regler är hämtade ur KSS styrande dokument "Information och regler" där komplett information kan inhämtas.

 

Allmänt

Gemensam sjösättning och upptagning arrangeras av föreningen. Aktuella dagar publiceras på webb-platsen och i tidningen Regatta. Anmälan sker genom att anteckna sig i en pärm som förvaras i klubbhuset.

Förmiddagspasset startar kl 09.00 då alla som anmält sig måste närvara. Samma princip gäller för eftermiddagspasset som startar kl 13.00. Under ett pass gäller att alla hjälper alla tills båtarna är klara.

Ansvarig kranförare ser till att ett säkerhetsområde spärras av i anslutning till arbetsområdet vid gemensam sjösättning och upptagning.

Båtlyftkranen som används har en lyftkapacitet på 12 ton i krok. I praktiken innebär det en lyftkapacitet på ca 10 650 kg i lyftoket, sedan bryter kranen.

Enskild sjösättning och upptagning utanför de gemensamma tillfällena kan avtalas med kran- respektive traktorförare.

Inom en vecka efter sjösättningen, dock senast den 15 juni, skall båtuppställningsplatsen vara avstädad. All utrustning ska vara upplagd på vagnen för att underlätta eventuell senare flyttning.

 

Sjösättning och upptagning med mobilkran

  När mobilkran används för sjösättning eller upptagning så ska stödbenen placeras så att de inte belastar kajkonstruktionen. Kontakta KSS kansli om det behövs ytterligare instruktioner.

 

Båtvagnar

Båtvagnar ska uppfylla minimikrav på märkning, säkerhet och manövrerbarhet. Det är kran- och traktorförare som bedömer om kraven är uppfyllda. Vagn som inte som bedöms uppfylla kraven måste åtgärdas innan den kan transporteras i regi av KSS. Båtvagnar ska vara varaktigt märkta med namn och telefonnummer (mobil). Vagnar som tillhör båthus eller presenningsskjul ska förvaras där.

 

Bottentvätt

Efter upptagning ska alla båtar av miljöskäl passera spolplattan för rengöring av båtbotten innan de transporteras till vinteruppställningsplatsen. Rengöring görs av båtägaren med klubbens högtryckstvätt och borstar.

Uppdaterad: 2017-09-14 19:08
Skribent: Thomas Gustafsson

 

   KSS på facebook  
   Parasegling på facebook  

   Forum 

 

 Väderprognoser

  Vinduppgifter i realtid

 Vattenstånd i Vänern

Annonser

Postadress:
Karlstads Segelsällskap - Segling
Kanikenäset 31
65226 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054-219660
E-post: This is a mailto link

Se all info