Hoppa till sidans innehåll

Frihamnsordningen


KSS är medlem i frihamnsordningen 

Frihamnsordningen kom till från början som en överenskommelse mellan danska klubbhamnar så att medlemmar i klubbarna kunde ”byta” båtplatser med varandra och under seglatserna ligga några dygn i varandras hamnar som ”gäster” utan att betala hamnavgift. Rörelsen växte och allt fler klubbar ville vara med. Eftersom många danska båtar seglade i svenska och tyska vatten och vice versa spreds idén.

I dag är en rad fritidsbåtshamnar, klubbar, båtlag och andra sammanslutningar i Danmark, Tyskland, Sverige och Norge anslutna till Frihamnsordningen så att gästande båtar kan besöka varandras hamnar upp till tre dygn med reducerad avgift. En översikt över de anslutna hamnarna hittar du på http://www.frihavne.com och gällande regler på Frihavn.dk.
Dessa tillhandahålls även på KSS kansli.

KSS betalar en avgift vilket innebär att du som medlem kan utnyttja möjligheten att ligga upp till tre nätter med reducerad avgift när du besöker en annan hamn som är ansluten till Frihamnsordningen. För vistelse därutöver utgår normal taxa.

Den medföljande FH-dekalen ska placeras på båten så att den är lätt synlig för hamnpersonalen. Observera att frihamnsordningen gäller endast för medlemmar.

När du seglar iväg på semester ska du sätta upp en grön skylt på bryggan vid din båtplats - gärna med datum för din återkomst - för att markera att den är ledig.

 

Ni som vet med er att ni ska till områden där det finns hamnar som ingår i frihamnsordningen kan komma in på kansliet:s öppettider (ti 17-18) och få klistermärke, folder samt medlemsintyg.

Uppdaterad: 07 JUN 2019 10:45 Skribent: Anders Olsson

 

   KSS på facebook  
   Parasegling på facebook  

   Forum 

 

 Väderprognoser

  Vinduppgifter i realtid

 Vattenstånd i Vänern

Annonser

Postadress:
Karlstads Segelsällskap - Segling
Kanikenäset 31
65226 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054219660
E-post: This is a mailto link

Se all info