Hoppa till sidans innehåll

Båtuppställningsplats


Följande information och regler är hämtade ur KSS styrande dokument "Information och regler" där komplett information kan inhämtas.

 

Båtuppställningsplats (vinterförvaring)

 

Allmänt
Båtuppställningsplatser på planer är avsedda för segelbåtar och fördelas av uppställningsansvarig som också har rätt att vid behov omfördela platserna. I mån av plats kan även tillfälliga platser tilldelas för motorbåt.

Plats ingår i serviceavgiften.

Båtägaren ansvarar för att båten, täckmateriel eller annan utrustning inte orsakar skador på föreningens eller andra medlemmars egendom. Täckning ska anpassas så att arbeten på angränsande båtar inte försvåras. Exempel på detta är stomme av ”hallmodell” med täckning ända ner till marken. Denna typ av täckning kräver samråd med båtgrannar i positiv anda. Täckställningen ska enligt 3.2.1. demonteras efter sjösättningen.

Användning av el på båtuppställningsplatserna
 På båtuppställningsplanerna finns ett antal elcentraler. För användning av tillfällig el finns följande grundregler med syfte att minska risken för olyckor. Se även kap Elsäkerhet. El får användas på hamnplanerna för vår- och höstrustning, samt för laddning av batterier. Vid laddning av batterier (max 1-2 dygn) ska kabeln märkas vid elcentralen med „laddning pågår” samt datum för inkoppling. Inga kablar får lämnas kvar på marken när arbete eller laddning är färdigt. Efter varje arbetspass ska kabeln rullas in och tas bort. Finns det särskilda behov att använda el på annat sätt än enligt grundreglerna, kontakta hamnsektionen (This is a mailto link) för mer information om mätning av förbrukning.
Vatten
På båtuppställningsplanerna finns ett antal vattenposter med kallvatten.
Vattenledningarna ligger inte på frostfritt djup, vilket medför att vattnet först
kan kopplas på när frysrisken är över. Varmvatten i begränsad mängd kan
hämtas utanför toaletten vid kranplan.

 Kompressor

För pumpning av däck till vagnar finns en kompressor på en dragkärra. Den förvaras i förrådet vid kranplan i anslutning till mastförvaringen. 

Uppdaterad: 11 SEP 2018 11:00 Skribent: Thomas Gustafsson
       Bokning av klubbhuset  
         Anmälan till kappsegling
   Anmälan till utbildning    
   Svensk Segling  
   Tävlingskalender SSF  
KSS "gamla" hemsida

 

 

 


Till BAS-systemet

 Väderprognoser

  Vinduppgifter i realtid

 Vattenstånd i Vänern

 

Annonser

Stolt sponsor till Paraseglingen

Logo ArcelorMittal

Postadress:
Karlstads Segelsällskap - Segling
Kanikenäset 31
65214 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info