Hoppa till sidans innehåll

På och avmastning


Följande information och regler är hämtade ur KSS styrande dokument "Information och regler" där komplett information kan inhämtas.

 

På- och avmastning
Inom hamnområdet finns en mastkran. Den får inte användas samtidigt som gemensam sjösättning eller upptagning pågår. Vid övriga tillfällen sker användningen i samråd med kranföraren. Under vissa tider på vår och höst är trycket på att använda kranen stort. För att få på- och avmastning att fungera smidigt och undvika väntetider ska förberedelser vara klara när arbetet startar. Det innebär att segel, bom, antenn och elgenomföringar ska vara borttagna samt lämpliga vant, innan båten körs fram för avmastning. Vid påmastning räcker det att fästa motsvarande vant innan eventuell vindex/antenn monteras i masttopp och båten flyttas från kranen.
För transport av master för på- och avmastning finns två mastvagnar till medlemmarnas förfogande. Efter användning ska de ställas tillbaka i ett av mastskjulen.
Det finns begränsad plats för uppläggning av master på kranplan. Master bör av den anledningen inte ligga där längre än nödvändigt.
 

Så här kan du göra: Masta av, Masta på.

Uppdaterad: 11 SEP 2018 11:11 Skribent: Thomas Gustafsson
       Bokning av klubbhuset  
         Anmälan till kappsegling
   Anmälan till utbildning    
   Svensk Segling  
   Tävlingskalender SSF  
KSS "gamla" hemsida

 

 

 


Till BAS-systemet

 Väderprognoser

  Vinduppgifter i realtid

 Vattenstånd i Vänern

 

Annonser

Stolt sponsor till Paraseglingen

Logo ArcelorMittal

Postadress:
Karlstads Segelsällskap - Segling
Kanikenäset 31
65214 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info