Hoppa till sidans innehåll

Sjösättning/Upptagning


Sjösättning 2020

 

Följande information och regler är hämtade ur KSS styrande dokument "Information och regler" där komplett information kan inhämtas.

 

Allmänt

Gemensam sjösättning och upptagning arrangeras av föreningen. Aktuella dagar och tider publiceras på webbplatsen och på anslagstavla i klubbhuset. Anmälan sker genom att anteckna sig enligt sällskapets anvisning. Alla båtar på KSS område ska förvaras på vagn och ska kunna flyttas med hjälp av traktor.

Sjösättning eller upptagning av båtar med mast hanteras vid speciella tillfällen och enligt särskilda regler.

Under ett pass gäller att alla som anmält sig måste närvara vid samlingen då arbetsuppgifter delas ut och att alla hjälper till tills alla båtar är klara. Ansvarig kranförare ser till att ett säkerhetsområde spärras av i anslutning till arbetsområdet vid gemensam sjösättning och upptagning. Båtlyftkranen har en kapacitet på 10,6 ton.

Enskild sjösättning och upptagning utanför de gemensamma tillfällena kan avtalas med kran- respektive traktorförare.

Inför sjösättningsperioden ska samtliga båtar sättas i transporterbart skick för att möjliggöra åtkomst till andra båtar vilket innebär nedpallning, bortplockning av allt på marken runt båtvagnen, lossning av eventuella förankringslinor till täckning etc.

Senast den 15 juni ska båtuppställningsplatsen vara avstädad. All utrustning ska vara upplagd på vagnen för att underlätta eventuell senare flyttning. Du ska även hålla din uppställningsplats fri från sly och liknande.

 

Sjösättning och upptagning med mobilkran

  När mobilkran används för sjösättning eller upptagning så ska stödbenen placeras så att de inte belastar kajkonstruktionen. Kontakta KSS kansli om det behövs ytterligare instruktioner.

 

Båtvagnar

Båtvagnar ska vara tydligt märkta med namn och telefonnummer samt uppfylla krav på säkerhet och manövrerbarhet. Det är kran- och traktorförare som bedömer om kraven är uppfyllda. Vagn som bedöms inte uppfylla kraven måste åtgärdas inom två veckor, eller avlägsnas från KSS område. Innehavare av båtskjul eller presenningsskjul ska förvara sin vagn i skjulet. 

 

Bottentvätt

Efter upptagning ska alla båtar av miljöskäl passera spolplattan för rengöring av båtbotten innan de transporteras till vinteruppställningsplatsen. Rengöring görs av båtägaren med klubbens högtryckstvätt och borstar.

Uppdaterad: 11 SEP 2018 11:12 Skribent: Thomas Gustafsson
       Bokning av klubbhuset  
         Anmälan till kappsegling
   Anmälan till utbildning    
   Svensk Segling  
   Tävlingskalender SSF  
KSS "gamla" hemsida

 

 

 


Till BAS-systemet

 Väderprognoser

  Vinduppgifter i realtid

 Vattenstånd i Vänern

 

Annonser

Stolt sponsor till Paraseglingen

Logo ArcelorMittal

Postadress:
Karlstads Segelsällskap - Segling
Kanikenäset 31
65214 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info