Hoppa till sidans innehåll

Elanvändning på vinterplatser och i presenningsskjul

11 JAN 2018 23:29
Nu finns nya elmätare godkända för utomhusbruk att låna för Er som har behov att använda el på vinterplatserna
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2018 13:29

Elanvändning

Enligt Information och regler gällande Karlstads segelsällskaps anläggningar vid Kanikenäshamnen gäller följande om elanvändning på bryggor och båtuppställningsplatser:

På båtuppställningsplanerna finns ett antal elcentraler. För användning av tillfällig el finns följande grundregler med syfte att minska risken för olyckor.

• El får användas på hamnplanerna för vår- och höstrustning, samt för laddning av batterier. Kablarna ska vara godkända (IP 44) för utomhusbruk.

• Vid laddning av batterier (max 1-2 dygn) skall kabeln märkas vid elcentralen med "laddning pågår” samt datum för inkoppling.

• Inga kablar får lämnas kvar på marken när arbete eller laddning är färdigt. Efter varje arbetspass skall kabeln rullas in och tas bort.

Finns det särskilda behov att använda el på annat sätt än enligt grundreglerna, kontakta This is a mailto link för mera information om mätning av förbrukning.

Enligt sista stycket är det alltså inte förbjudet att använda el om behov finns, vid t ex mer omfattande renoverings- eller reparationsprojekt, under förutsättning att man tar kontakt med harnesktionen och ansluter en energimätare för att redovisa förbrukningen.

Det finns ett antal nyanskaffade mätare som är godkända för utomhusbruk för utlåning mot en mindre deposition, som delvis avräknas mot förbrukningen vid återlämnande.

Omärkta sladdar som är anslutna till elcentral och saknar energimätare kommer regelmässigt att kopplas ur och rullas in utan meddelande till båtägaren.

Samma regler gäller för presenningsskjulen.

Hamnsektionen

Skribent: Thomas Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlstads Segelsällskap - Segling
Kanikenäset 31
65214 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info