Hoppa till sidans innehåll

Info om båtvagnar

13 SEP 2018 10:46
En fin båtsäsong går mot sitt slut och båtar torrsätts nu varje dag. Här kommer lite information om båtvagnar inför upptagningen.
  • Skapad: 13 SEP 2018 10:46

I helgen som gick var det många som passade på att få professionell svetshjälp att förbättra sina båtvagnar och då framför allt dragstängerna. Samtidigt fick många vagnar kulkopplingar utbytta mot rejäla dragöglor. Ett 35-tal båtägare hade hörsammat inbjudan till svetsdagarna och arrangemanget blev mycket lyckat.

En hastig inventering på uppställningsplanerna visar att det fortfarande finns ett 20-tal vagnar som inte är åtgärdade inför upptagningen. I huvudsak är det kopplingsanordningarna som inte uppfyller minimikraven. Dvs att vagnarna har kulkoppling, krökta dragstänger eller har för små eller deformerade bulthål i dragstången, som därmed inte passar i traktordragen. Undantagna från regeln att inte ha kulhandske, är självklart båttrailers som är byggda och godkända för att dras med kula. Är Du osäker på vad som gäller, kontakta hamnsektionen på This is a mailto link, så tar vi kontakt för rådgivning.

Det finns också vagnar på planerna som av olika anledningar inte är flyttbara. Exempelvis; några fyrhjulsvagnar har styrning som inte fungerar och andra har inte plockat upp pallnings- och täckningsmaterialet på sina vagnar. Båtar tas upp dagligen och den 23/9 är första allmänna upptagningsdagen då båtar på allvar börjar parkeras på sina platser. Då måste vagnarna vara flyttbara, annars blir det mycket onödigt extraarbete för hamnfunktionärerna och de medlemmar som deltar på upptagningsdagarna.

 

Hamnsektionen

Skribent: Lennart Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlstads Segelsällskap - Segling
Kanikenäset 31
65214 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info