Hoppa till sidans innehåll

KSS bjuder in till eskadersegling till Stavik och Karlstads/Kristinehamns skärgård.

30 MAJ 2017 17:10
  • Skapad: 30 MAJ 2017 17:10

KSS arrangerar eskadersegling till Stavik, Karlstads- och Kristinehamns skärgård.

 Vi seglar mot Staviks hamn som ligger på östra sidan av Värmlandssjön lördagen den 3:e juni. På rorsmansmötet söndagsmorgon den 4:e juni så bestämmer vi vart fortsatt seglats bär, sannolikt så seglar tillbaka mot Karlstads skärgård och intar en bra natthamn, efter rorsmansmötet på måndag morgon den 5:e juni, seglar vi vidare mot Kristinehamns skärgård för ytterligare en natthamn och hemfärd till Kanikenäshamnen under tisdagen den 6:e juni.

Vi bestämmer alltså på varje morgons rorsmansmöte vart vi seglar vidare, men vår grovplanering är Raholmarna, Sandön/Alvön som sannolika natthamnar.

 Temat för denna eskader är ”Stavik och dess fyr”, förhoppningsvis så kan vi angöra den privata brygga som finns i Staviks säkra svajhamn. Om vi inte kan angöra bryggan så får vi svajankra (glöm inte att ta med en jolle, om ni har). Vi har blivit lovade ett ”mini-seminarium” på plats.

 Vädret ser i skrivande stund ut att bli SO vindar på lördag, Sydlig på söndag, Växlande på måndag och Ostliga vindar under tisdagen. Vindstyrkan verkar bli mellan 8-2m/s. Tyvärr ser det ut att bli regn under lördagen och lite regn under tisdagen. Men som alla seglare vet så kan vädret förändras.

 Sträckan Kanikenäshamnen till Stavik är ca. 25Nm.

Seglad totalsträcka räknar vi blir ca. 80Nm under alla 4 dagarna.

Det går utmärkt att bara delta en eller alla dagarna på denna eskader.

 Vi träffs på rormansmötet kl. 09.00 vid KSS klubbstuga, där det kommer att ges mera information. Avfärd är satt till 09.30.

 Med tanke på att ägarna till Staviks fyr gärna vill ha besked om hur många båtar som deltar vill vi att ni anmäler er senast torsdagen 1:e juni, gärna tidigare.

 Anmälan görs genom att skicka ett e-mail, sms eller ring:

This is a mailto link , 0730 855033 (Per Stenberg).

Då denna segling sker delvis utomskärs så vill vi att ni anger ert mobiltel.nr och/eller VHF-anrop.

Väl mött// Ann o Per Stenberg

 

Skribent: Mikael Nordlander
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlstads Segelsällskap - Segling
Kanikenäset 31
65214 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info