Hoppa till sidans innehåll

SM J/70 dag 1

16 AUG 2019 20:25
  • Uppdaterad: 16 AUG 2019 20:25

 


I Internationella Svenska Mästerskapen för J70 i Karlstad 15 - 18 augusti, har nu första dagens seglingar genomförts. För att få till planerade 9 delseglingar, genomfördes under fredagen 16 augusti 3 elseglingar i klart godkända förhållanden. Till en början en ganska gråmulen Sööfjor´n, med en sydlig vind ca 2 - 5 m/s, sedan sprack molntäcket upp och solen sken som sig bör över seglarna.

Första seglingen då var de 35 besättningarna heta och de allra flesta lite för heta. Efter andra tjuvstarten, med skärpt startregel (läs svart flagg) kom fältet äntligen i väg.
Även i andra seglingen var det många båtar som var för tidiga över startlinjen och startfartyget hissade flaggan för allmän omstart. Efter ytterligare några försök, var även andra seglingen igång.
Tredje seglingen kom även den igång så småningom.
Sammanfattning av första seglingsdagen, är att så här långt har arrangerande KSS, KKF och SBS gjort vad som går för få till ett lyckat Internationellt Svenskt Mästerskap för J70.

Efter 3 seglingar leder Martin Nilsson från Hjuviks Båtklubb tätt följt av Daniel Mattson från Åländska Segelsällskapet och Magne Klann från Soon Seilforening.

Hela resultatlistan finns på evenemangssidan

 

Skribent: Jörgen Würtz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlstads Segelsällskap - Segling
Kanikenäset 31
65214 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info