Hoppa till sidans innehåll

Vad hände på årets Liljedalseskader?

11 SEP 2017 06:59
  • Skapad: 11 SEP 2017 06:59

Vi var 12 båtar med på eskadern, som denna gång tog oss till Liljedal lördagen den 2:e september.

På rorsmansmötet som hölls på Kanikenäset lördagsmorgonen var det några besättningar på plats och resterande båtar anslut sig utanför Nabben. Vi fick en härlig dag i sol men tyvärr alltför lite vind ute på ”havet”. Vi passerade Hammarö sydspets, vindkraftverken och tuffade vidare mot Liljedal. Väl framme vid 15.00-tiden låg vi alla förtöjda vid bryggan, så bjöds det på ett glas vin och så festade vi på alla de medhavda pajerna. Det var många olika sorter, den ena pajen bättre än den andra. Vi hade en trevlig stund tillsammans efter denna ”jobbiga segling.

Senare på eftermiddagen såg det lite regnsjukt ut men vi fick aldrig några stänk på oss, endast lite moln. Vi grillade (som vanligt) på kvällen och därtill allsång som vi tror uppskattades, det var en del nya låtar.

Lite senare på kvällen, så bjöds det upp till dans som sedan fortsatte sent in på kvällen. Vi hade i år dans-temat

”En hyllning till Sven-Ingvars”, ett passande tema.

På söndagsförmiddag, efter ett kort rorsmansmöte så avseglande de flesta båtar åter mot Karlstad. Nu blåste det NO ca. 5-7m/s. Väl ute på ”öppen hav” efter att ha passerat Liljedalssundet, och farleden in mot Skoghall så blev det kryss eller en sträckbog ända till Hammarö sydspets. Denna dag blev det bra segling även om det var motvind. De flesta av oss var tillbaka vid bryggan vid fyra-femtiden.

Vi vågar påstå att vi alla hade en trevlig helg och nästa år hoppas vi på ett rekord i antalet eskaderseglande båtar, hittills har vi som mest varit drygt 20-talet båtar.

 

Nedan några bilder från eskadern

Skribent: Mikael Nordlander
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlstads Segelsällskap - Segling
Kanikenäset 31
65214 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info