Hoppa till sidans innehåll

Vår och snart dags för sjösättning

13 APR 2020 19:25
Information inför sjösättningsdagarna
  • Skapad: 13 APR 2020 19:25

Nu är det hög tid att palla ner båtvagnen och se till att den är körbar med välpumpade däck. Ni som inte har varaktig och läsbar märkning med namn och telefonnummer på vagnen, måste komma ihåg att fixa det före sjösättning.

Transport av båtar till sjösättning sker alla dagar med start under denna vecka. Lämna alltid företräde till pågående transporter och kör försiktigt på området. Tänk också på hur och var ni parkerar. Det är klart olämpligt att parkera på transportvägarna. På vägen ner mot kranen samt framför båthuslängorna Barken och Fallriggaren är det i princip förbjudet att lämna bilen. Respektera tillfälliga skyltar om P-förbud, kör in på området och lasta ur om ni har mycket prylar, men kör ut igen och parkera vid klubbhuset eller längs infartsvägen. Underlätta på alla sätt för de som jobbar med att sjösätta era båtar, det kommer att vara färre aktiva än vanligt i år.

 I dessa tider när corona-viruset härjar och risken för smittspridning är stor, kommer det att gälla speciella regler under sjösättningsperioden för att skydda alla inblandade så långt det är möjligt. Målsättningen är däremot helt klar, att alla som vill få sin båt sjösatt också får det, men kanske inte på det sätt man är van.

Hela hamnplanen kommer att vara avspärrad och gångstråket förbi kranen avlyses när sjösättning pågår. Stora delar av spolplattan reserveras istället för iordningställning av masterna inför påmastningen. Inga master får alltså läggas upp på hamnplan, platsen behövs för rangering av båtvagnar.

Vid de allmänna sjösättningsdagarna kommer de pass som är i det närmaste eller helt fulltecknade, att delas upp i två delar för att undvika större samlingar än 10 personer. Detta innebär att anmälningslistorna tas in ett par dagar i förväg för att göra uppdelningen i grupper.

 Att inte komma med förkylningssymtom, att hålla avstånd till andra och ha en noggrann handhygien är allmänna regler och gäller självklart också när man deltar i någon form av aktivitet inom KSS.

Ni som ingår i riskgruppen 70+ bör överväga om ni ska ta hjälp av någon yngre släkting eller vän som kan se till att båten kommer till sjösättningen.

Inga hamnfunktionärer som ingår i riskgruppen kommer att delta i arbetet med sjösättning, vilket betyder att ni som är vana vid att någon av våra äldre funktionärer hjälper er med sjösättningen, måste avtala med någon annan eller skriva upp er på en allmän sjösättningsdag.

MVH//Hamnledningen

Skribent: Anders Olsson
E-post: Adressen Gömd
       Bokning av klubbhuset  
         Anmälan till kappsegling
   Anmälan till utbildning    
   Svensk Segling  
   Tävlingskalender SSF  
KSS "gamla" hemsida

 

 

 


Till BAS-systemet

 Väderprognoser

  Vinduppgifter i realtid

 Vattenstånd i Vänern

 

Annonser

Stolt sponsor till Paraseglingen

Logo ArcelorMittal

Postadress:
Karlstads Segelsällskap - Segling
Kanikenäset 31
65214 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info